Web3-Projekt

anotherblock släpper The Weeknds låt "Acquainted" som NFT med producenten DannyBoyStyles

Under de senaste månaderna har anotherblock snabbt gått från idé till framgångsrik lansering. De har släppt sin första NFT som sålde slut på minuter. Nu släpper de The Weeknds R&B-hit “Acquainted” tillsammans med producenten DannyBoyStyles, som de tror kan vara ett av de mest betydelsefulla NFT droppen inom musik hittills. Vi intervjuar Michel Dahlberg Traore, VD och medgrundare om vad som skett sen vi pratade sist.
anotherblock släpper The Weeknds låt "Acquainted" som NFT med producenten DannyBoyStyles
Du läser:  
anotherblock släpper The Weeknds låt "Acquainted" som NFT med producenten DannyBoyStyles

Vilka är anotherblock

Sist vi pratade med Michel så hade de precis kommit igång med bolaget (läs artikeln här). Bolaget startades tillsammans med Filip Strömsten och Sebastian Ljungberg med målsättningen att göra det enkelt att köpa och sälja musik NFT:er. 

På frågan om vad som drev dem berättade han då:

“Jag skulle vilja kalla oss ett musikägarkollektiv. Målet är att bygga ett globalt community av musikälskare som vill äga musik vilket möjliggörs av NFT:er.”

 

Vi är såklart nyfikna på att höra hur saker gått - vad har hänt hos er de senaste månaderna?

Vi lanserade och gjorde vårt första dropp med R3HAB och Laidback Luke i slutet av augusti som fick ett otroligt mottagande.

“Vårt dropp med R3HAB och Laidback Luke sålde slut på minuter och blev ett av månadens största musik-NFT-släpp globalt”

Ikväll kommer nästa dropp med The Weeknds fantastiska R&B-hit “Acquainted” genom hans långvariga producent DannyBoyStyles som vi är riktigt peppade på att släppa ut i världen.  

Bild: DannyBoyStyles
Vad har varit mest överraskande under er resa de senaste månaderna?

Vi har sett ett enormt intresse från Japan som från början inte var en fokusmarknad för oss. Ungefär en femtedel av vårt Discord-community kommer därifrån och har växt organiskt sedan vi började kommunicera inför första droppet vilket är riktigt kul. 

Vad har varit det tuffaste och roligaste med denna resa? Vad har gått riktigt åt skogen?

Lyckligtvis har inget gått åt skogen. Vi har byggt ett fantastiskt team så roligast har absolut varit att lansera och få dela våra första framgångar tillsammans. Även de konversationer vi haft med branschen, både musikskapare och musikbolag, som ser hur de kan dra nytta av anotherblock och vara en del av att utveckla framtidens musikindustri med hjälp av web3. 

Ni har ju byggt er egen marknadsplats, hur har den resan varit?

Vi har inte byggt vår egen marknadsplats, däremot har vi byggt våra egna kontrakt som möjliggör att NFT:er kan mintas på anotherblock.io. Försäljningen på andrahandsmarknaden sker just nu på Opensea, Looks Rare och andra aggregatorer. Vi utforskar möjligheterna för att bygga ut en marknadsplats.

Ni har stora, globala musikskapare som har lanserat musik-NFTs via er plattform, vad är deras syn på musik i Web3?

De producenter, artister och låtskrivare som samarbetar med oss gör det för att de ser positivt på den förändring vi driver i musikindustrin. Dels på den finansiella sidan där vi skapar en helt ny inkomstström. Dels när det kommer till relationen mellan fans och musik och att vi genom NFTs kan föra dem närmare varandra än någonsin. Det är fortfarande stor brist på transparens i musikbranschen, och vår teknik gör det väldigt tydligt vem som äger vad och vad det innebär. Många ser detta som en frisk fläkt och ny nivå av frihet. Det är otroligt viktigt för oss att jobba nära dem och utveckla vårt erbjudande tillsammans.

Vad är ert fokus kommande år?

Vårt fokus ligger på att fortsätta släppa högklassiga musik-NFT:er med jämna mellanrum, ungefär en gång i månaden. Vårt initiala fokus har varit på USA och Storbritannien men vi jobbar nu även med att bredda vår internationella kompetens i Asien. 

Sista frågan - vem är drömartisten ni hoppas släppa en musik-NFT med?

“Vårt aktuella dropp med en låt av The Weeknd är verkligen en dröm för oss. I övrigt är jag personligen är jag ett obotligt fan av Kanye, så en låt från “My Beautiful Dark Twisted Fantasy” vore inte helt fel!” 

Vill du veta mer om anotherblock eller är intresserad av att köpa deras NFT:er? Spana in deras hemsida, Twitter och instagram!