Web3-Projekt

Lanseringen av Arctic Blue Legacy NFT - pionjärer inom dryckes-NFT:er i Norden

Flera stora bryggerier och dryckesbolag som Budweiser och Coca Cola har lanserat dryckes-NFT:er i USA. Nu är det dags för Finlands egna Arctic Blue Beverages att agera pionjärer inom dryckes-NFT:er i Norden.
Lanseringen av Arctic Blue Legacy NFT - pionjärer inom dryckes-NFT:er i Norden
Du läser:  
Lanseringen av Arctic Blue Legacy NFT - pionjärer inom dryckes-NFT:er i Norden

Arctic Blue Beverages startades med en vision av att fånga Nordens arktiska natur i en flaska. Företaget betonar handarbete, design och kvalité i sina produkter vilket har lett till flera internationella pris.

Arctic Blue Legacy Gin är företagets senaste produkt att lanseras på marknaden. Drycken är handgjord i Finland på vilda bär och har lagrats i ektunnor under 24 månader, och är ett samarbete mellan världskända designern Timo Sarpanevas formgivning och mästar-destillatören Asko Ryynänens prisbelönta tekniker. Arctic Blue Legacy har vunnit flera förstapriser på internationella dryckestävlingar, däribland International Wine and Spirit Competition 2021 och San Francisco World Spirits Competition 2022.

Arctic Blue gör entré i Metaversum

Legacy flaskans unika design är baserad på prototypen E415 som designades för den finska glastillverkaren Iittala år 1976 av den världskände finska designern Timo Sarpaneva (1926-2006). Den högklassiga trälådan har Inspirerats av Sarpanevas glasskulptur "Gateway to Dreams". I samarbete med Infinity har Sarpaneva Design utvecklat designen för att hitta nya användningsområden. NFT:n ges ut i 3000 mints och allowlisten är nu öppen.

NFT:erna erbjuder flera olika funktioner. Ägare får delta i olika exklusiva evenemang som tastings, fine dining och resor. Du får även rösträtt i gemenskapen kring varumärket och blir på så sätt en central del av Arctic Blue Beverages resa in i Web3. Ägare kommer även att kunna använda sin rösträtt för att bland annat rösta på vart första evenemanget för ägare skall äga rum. Den kanske mest framstående egenskapen hos NFT:erna är att de är ihopparade med en unik flaska Arctic Blue Legacy Gin. När någon gör anspråk på ett exemplar ändrar därmed den digitala metaversum representationen form, från en stängd flaska, till en öppnad.

Stängd låda
Öppnad låda

NFT:n mintas på Ethereum blockkedjan och allowlisten är nu öppen. Gå till deras webbsida för att följa Arctic Blue’s resa in i Web3, ta del av projektet och följ NFT.se för att få mer uppdateringar inom NFT:er och Web3 i Norden.

Följ Arctic Blues resa in i Web3 på Twitter.