Guider

De bästa kryptobörserna just nu för oss i Sverige

Undrar du vilken kryptobörs du skall använda för din handel? Vi har testat och rankat dom bästa kryptobörserna för svenskar just nu.
De bästa kryptobörserna just nu för oss i Sverige
Du läser:  
De bästa kryptobörserna just nu för oss i Sverige

Som du säkert förstått är vi på NFT.se extremt taggade över NFT:er och att utforska potentialen bakom dem.

Vi vill att du ska vara med på vår resa och lära dig om NFT:er och hur du kan använda dem i din vardag. MEN för att komma igång med NFT-handel måste du först skaffa dig lite kryptovaluta (krypto).

Det gör du lättast via en centraliserad krypto börs (crypto exchange). Vi har nedan samlat de fem bästa börserna där du kan skaffa dig krypto för att kunna köpa NFT:er.

Vi har rankat kryptobörserna NEDAN på följande kriterier:
  1. Användarvänlighet
  2. Säkerhet
  3. Avgifter
  4. Utbud av tokens (typer av valutor)

Safello

Sveriges egna Safello är en fenomenal plats för att köpa dina första kryptovalutor. Plattformen är väldigt enkel att använda och du kan logga in med BankID samt handla direkt med Swish. Vi gillar även Safellos “regulation first” strategi, dock leder detta till att Safello har ett relativt begränsat urval av tokens (olika typer av kryptovalutor).

Bäst för: Nybörjare

Användarvänlighet: 10/10

Säkerhet: 9/10

Avgifter: baserat på din handelsvolym, minimum 35 SEK per transaktion

Utbud av Tokens: 5/10

https://safello.pxf.io/x9MQx1

Coinbase

Coinbase är en av världens populäraste crypto exchange. Coinbase grundades år 2012 och börslistades under 2021. Idag har Coinbase 89 miljoner verifierade användare. Coinbase har en intuitiv användarplattform och ett brett utbud av guider i deras utbildningsplattform "Coinbase Learn", där du kan lära dig mera om blockkedjor och Web3, vilket gör det till en av de bästa börserna att starta på.

Coinbase är också en säker plattform och har försäkring mot hackare. Försäkringen gäller dock inte ifall en tredje part får tillgång till ditt specifika konto eller lösenord, utan gäller för situationer där Coinbase databaser blir utsatta för hacks. Coinbase har något fler tokens än Safello.  

Ifall du är ny till krypto och NFTer och letar efter ett något bredare urval är detta rätt plats för dig.

Bäst för: Nybörjare

Användarvänlighet: 9/10

Avgifter: 2% maker / 2% taker

Säkerhet: 10/10

Utbud av Tokens: 7/10

Crypto.com recension] - få $25 startkapital - Den ultimata kryptoappen

Crypto.com

Crypto.com har under det senaste året genom sin aggressiva marknadsföring blivit en av de mest välkända varumärkena i kryptosfären. Genom spännande partnerskap har de bl.a. synts på UFC och Paris Saint-Germain’s tröjor vilket skapat stor spridning av varumärket. Crypto.com erbjuder flera olika kryptovalutor,  kreditkort för krypto samt staking program med deras egna token $CRO för lägre avgifter. Crypto.com har en väldigt bra mobilapp där du kan köpa NFTer direkt med kreditkort. Ifall du är bekant med krypto från tidigare och vill fortsätta din resa, är detta ett utmärkt val för dig. 

Bäst för: Vana användare

Användarvänlighet: 8/10 

Avgifter: 0,4%

Säkerhet: 9/10

Utbud av Tokens:  8/10

Binance's Commitment to Compliance and User Protection | Binance Blog

Binance

För den mer avancerade tradern som också vill handla altcoins (valutor utöver de mest populära) är är Binance det perfekta stället. Binance grundades av kryptoprofilen CZ år 2017 och är den största kryptobörsen på basis av handel. Utöver ett väldigt brett sortiment av tokens har Binance också en launch-pad där du kan investera i nya projekt före de listas på kryptobörser, samt en NFT marknadsplats som stöder transaktioner på Ethereum och Binance’s egna blockkedja Binance Smart Chain. Likt Coinbase Learn har Binance en Academy, som nu även är tillgänglig på svenska! På Binance Academy kan du lära dig allting om blockkedjor och krypto. Perfekt för dig som vill fördjupa din kunskap inom ämnet.

Bäst för: Avancerade användare

Användarvänlighet: 8/10

Avgifter: 0,1%

Säkerhet: 8/10

Utbud av Tokens: 10/10

Vi hoppas du finner guiden nyttig och att vi lyckats stötta dig på din resa i Web3!