Guider

De största NFT-marknadsplatserna 2023

Världen av NFT:er är ofantligt stor och det finns en uppsjö av marknadsplatser där ute. Efter att ha testat flertalet marknadsplatser har vi listat våra fem favoriter för att handla NFT:er år 2023.
De största NFT-marknadsplatserna  2023
Du läser:  
De största NFT-marknadsplatserna 2023

Det har inte varit någon brist på rubriker kring NFT:er under 2023; från Twitter som gjort det möjligt att använda NFT-avatarer som profilbild till “Nirvana NFTs” som auktioneras ut. Var du än tittar är chansen stor att NFT:er är en del av nyhetsflödet. Om du som många andra NFT och krypto-intresserade ännu inte har anslutit dig till marknaden men funderar på att hoppa på tåget, så undrar du säkert vilka de bästa NFT-marknadsplatserna är.

OpenSea

OPENSEA

Denna lista vore inte komplett utan OpenSea, den största NFT marknadsplatsen där ute. OpenSea grundades 2017 av Devin Finzer och Alex Atallah med målet att bygga den mest tillgängliga marknadsplatsen för köpare, säljare och kreatörer. Legendariska investerare som Andreessen Horowitz, Coinbase Ventures, Blockchain Capital och Y-Combinator stöttar bolaget både ekonomiskt och strategiskt. Plattformen är känd för sin användarvänlighet, och vi anser att det är en ypperlig plats att börja samla NFT:er på! Säkerhet på marknadsplatser som OpenSea rör sig mycket kring hur man hanterar sin plånbok och dess säkerhet. Ifall du vill veta mer om våra favorit plånböcker kolla in denna artikel.

Bäst för: alla från nybörjare till avancerade användare

Användarvänlighet: 8/10

Blockkedjor: Ethereum, Polygon, Klatyn

Annat: kom ihåg att OpenSea är den största marknadsplatsen, och därav också attraherar  mest scams, dubbelkolla alltid innan du köper!

RARIBLE

Rarible är liknande till OpenSea i att den inte har nischat sig på någon specifik typ av NFT:er, utan du kan hitta allting från bildkonst till videos och domäner. För att handla på Rarible behöver du dock skaffa deras $RARI token. Du kan köpa $RARI på kryptobörser som Coinbase eller Crypto.com, kolla in vår lista av våra rekommendationer på kryptobörser här! Kändisar som Pak, Lindsay Lohan och Floyd Mayweather Jr har också valt Rarible som sin föredragna plattform, vilket har resulterat i att Rarible är involverad i några av de mest omtalade försäljningarna på NFT-marknaden. T.ex. Steve Jobs första arbetsansökan såldes på Rarible. Rarbile har även nyligen talat om att lägga till stöd för Solana, vilket också signifikant borde utöka utbudet.

Bäst för: alla från nybörjare till avancerade användare

Användarvänlighet: 8/10

Blockkedjor: Ethereum, Tezos, Flow

Annat: $RARI används inte bara för att betala för NFT:er, utan fungerar också som röstningsverktyg på förslag om hur man kan förbättra plattformen

SuperRare

SuperRare

Till skillnad från OpenSea och Rarible är SuperRare en marknadsplats fokuserad på nischad och exklusiv konst. SuperRare beskriver sig själv som en "Instagram meets Christie's"-plattform fokuserad på konst, kultur och digitala samlarobjekt. Ifall du har en inre konstsamlare i dig, så är detta den perfekta plattformen för dig. Däremot är SuperRare kanske inte platsen för dig som är ute efter att skaffa några av de mest populära och omtalade NFT:erna, just för att fokuset ligger på kurerad konst och exklusivitet. Avgifterna på SuperRare är annorlunda i jämförelse med OpenSea och Rarible. SuperRare tar 3% i transaktionsavgifter från köpare, och kreatörer betalar 15% i provision på förstahandsförsäljning samtidigt som de får 10% på all andrahandsförsäljning.

Bäst för: samlare av kurerad och exklusiv konst

Användarvänlighet: 8/10

Blockkedjor: Ethereum

Annat: eftersom SuperRare bara stöder Ethereum skall du bereda dig på att betala gas fees om du vill handla på SuperRare!

Binance NFT

Binance är säkert bekant för många av er som en kryptobörs. De gjorde sin ingång i NFT:er sommaren 2021 med konst från bl.a. Andy Warhol. Binance NFT är en väldigt intuitiv platform och listar alla sorters NFT:er från Esports till gaming och konst. Nyligen hade de t.ex. ett samarbete med den populära löparappen STEPN och Asics, där de droppade NFT:er av Asics sneakers. Binance NFT är väldigt lätt att använda och får högsta poäng på användarvänlighet på listan!

Bäst för: Binance kunder och dig som vill utforska allting krypto och NFT:er

Användarvänlighet: 10/10

Blockkedjor: Ethereum och Binance Smart Chain

Annat: eftersom Binance NFT är kopplat till kryptobörsen Binance kan du enkelt skicka över pengar via kreditkort eller bankgiro

Nifty Gateway

Nifty Gateway är ytterligare en av de mest ansedda NFT-marknadsplatserna där ute och en du förmodligen har hört talas om. Nifty Gateway ligger bakom några av de största försäljningarna på NFT-marknaden och är en av de föredragna plattformerna för de mest väletablerade NFT-skaparna som exempelvis Beeple. Nifty Gateway skapades med uppdraget att göra NFT:er universellt tillgängliga, och hävdar att de "inte kommer att vila förrän 1 miljard människor samlar NFT:er". Numera ägs Nifty Gateway av de kännda kryptoinvesterarna Winklevoss tvillingarna, som du kanske minns från filmen “The Social Network”.

Bäst för: dig som vill samla på NFT:er från kända artister som Grimes, Deadmau5 eller Lil Yachty

Användarvänlighet: 9/10

Blockkedjor: Ethereum

Annat: Nifty Gateway organiserar NFT drop med kända artister var tredje vecka!

AVSLUTANDE ORD

Vi hoppas du har njutit av guiden och hittat en eller flera NFT marknadsplatser du vill utforska! Ifall du behöver hjälp med att välja en plånbok att bevara dina NFT:er i eller en kryptobörs att köpa Ethereum på, kolla in dessa artiklar:

Bästa kryptobörserna 2023

Bästa Ethereum Plånböckerna 2023