Guider

Binance Sverige expansion - kryptojätten tar Norden

Kryptobörsen Binance expanderar till Norden och söker remote-first medarbetare med lokal kännedom i Sverige. Lär dig mer om Binance Sverige och kolla in jobben här.
Binance Sverige expansion - kryptojätten tar Norden
Du läser:  
Binance Sverige expansion - kryptojätten tar Norden

Världens idag största kryptobörs; Binance, har tagit sikte på Norden med ingång genom Sverige

Binance som grundades 2017 av nuvarande VD:n Changpeng Zhao eller “CZ” var till en början baserat i Kina men har sedan flyttat på grund av Kinas reglering av kryptovalutor. År 2018 blev Binance med sina $1,3 miljarder i daglig handelsvolym världens största kryptobörs. 2021 uppgick volymen till $34 miljarder. På den årliga teknikkonferensen VivaTech i Paris i juni berättade Changpeng Zhao att bolagets volymer för 2022 liknar volymerna under 2021 trots att kryptomarknaden sett en drastisk nedgång under året.

Binance är känt för sitt breda utbud av kryptovalutor (vi har recenserat dem här) och har även lanserat sin egen marknadsplats för NFT:er under 2021. Utöver detta har Binance två egna blockkedjor: Binance Chain och BNB Chain samt kryptovalutorna Binance Coin (BNB) och bUSD; en så kallad “Stable Coin”.

Binance blockkedjor

Binance Chain lanserades 2019 då företaget ville ersätta sin ERC-20 token standard med en egen token vilket var ursprunget till BNB. Tanken med Binance chain är att möjliggöra byggandet avdecentraliserade appar (så kallade Dappar).

År 2020 inleddes utvecklingen av Binance Smart Chain, numera Build and Build Chain (BNB) för att skapa kompatibilitet med blockkedjan Ethereum. Binance Chain ersattes dock inte av BNB utan de två blockkedjorna körs idag parallellt. Båda kedjorna körs med Proof-of-Stake mekanismer och kan på så vis facilitera snabba, billiga och energieffektiva transaktioner.

Binance Sverige

Sedan 2020 har Svenska användare haft möjlighet att betala med SEK på Binance och nu arbetar bolaget på att möjliggöra en FIAT-krypto gateway för Sverige. Detta innebär bl.a. att användare kan köpa kryptovalutor med SEK genom direkta banköverföringar vilket väntas förenkla användningen av Binance för svenskar.

“Binance Nordics AB lanserades i Mars i år och vi är nu i en fas av att anställa folk för att stödja vårt fokus på den Svenska och Nordiska marknaden. I första rundan av anställningar så fokuserar vi framför allt på Compliance, Legal och marknadsförare men vi hoppas också kunna attrahera flera svenskar till våra globala tjänster. I dagsläget finns det nästan 1000 öppna roller på Binance Careers så Binance anställer mycket just nu.”

- Jonas Axelsson, Country Lead Sweden & Growth Marketing Manager Binance Sverige

Vill du jobba för Binance Sverige? Spana in positionerna nedan: