Web3-Projekt

Completion: ett NFT-ekosystem baserat på individers personliga utveckling

NFT projektet Completion skapar NFT:er av psykedeliska upplevelser i VR och startades av Andreas D. Christiansen för 6 månader sen. Vi snackar med Andreas om Completions spännande resa
Completion: ett NFT-ekosystem baserat på individers personliga utveckling
Du läser:  
Completion: ett NFT-ekosystem baserat på individers personliga utveckling

Tjena Andreas! Kan du berätta lite om dig själv innan vi djupdyker in i Web3?

Jag har alltid varit intresserad av personlig utveckling, speciellt från ett psykologiskt och spirituellt perspektiv. Från ung ålder var jag väldigt blyg och inåtvänd vilket gjorde att jag hade svårt att träffa nya människor. Det kom till en punkt där jag fick nog och började ta tag i min personliga utveckling från ett socialt perspektiv varefter resan har fört mig in i på ett mer spirituellt och introspektivt spår.

Jag var relativt sen till krypto- och NFT scenen. Jag insåg tidigt vilket värde krypto kan ha för decentralisering, även om jag aldrig investerade i det, men det mig längre tid att förstå värdet av NFTer. Jag förstod inte varför man skulle vilja äga något som alla kan se? Jag var fast i lite av en “right click save” fas. Det var inte förrän ungefär ett halvår sedan jag förstod hur man kunde koppla VR till NFTer och hur galet det skulle vara att uppleva en vacker och betydelsefull upplevelse i VR som du själv äger.

Varför startade du Completion?

Jag har varit företagare i 8 år så när det klickade för mig att du kan äga en NFT som är en upplevelse med mänskligt värde i termer av skönhet och påverkan på ditt psyke, släppte jag allting, reste pengar och byggde ett team för Completion.

Jag tror att inflationen vi har nu kommer visa att samhället styrs av ett ekonomiskt system som vi har tagit för givet. Vi lever i ett system som skapats av människor som inte bryr sig ett uns om dina eller mina intressen och syftar till att maximera värdet för egen vinning. Min vision är att vi om tio år skall ha byggt en digital valuta som baserar sig på människors individuella transformativa resor mot ett mer empatiskt, mindful sinnestillstånd med mindre stress med mera. Genom att använda denna valuta kommer vi föra samhället mot en bättre plats. Jag ser verkligen att digitala valutor kan öppna upp möjligheter för att röra oss bort från det nihilistiska monetära systemet vi har nu, mot en värld som är eftersträvansvärd och framförallt vacker att vara i. Detta är mitt och Completions uppdrag.

Kan du berätta lite mer för oss om NFTen?

De flesta människor är så “out of touch” med sina egna känslor att de inte längre känner igen vad som känns bra eller dåligt. Jag tror även att folk inte inser hur svårt det är att skapa någonting som får en genuin WOW reaktion hos människor. Vår NFT skapades av jätteduktiga konstnärer och backas av superdatorer som klarar av att framställa våran nivå av kvalité. Kombinationen av konst, musik och teknologi är helt förbluffande.

Vår första kollektion består av tre olika nivåer som alla ger tillgång till olika upplevelser. Vi lanserade fredagen 27de maj på OpenSea och du kan köpa våra NFTer där. När du har köpt en NFT är det enda du behöver göra att skapa en profil på vår webbsida, logga in på vår VR app på ditt Oculus Quest VR headset och verifiera din MetaMask plånbok, sen är du klar!

För att ge mer kontext till hur våra NFTer kan påverka dig så deltog vi nyligen på President’s Summit i Danmark där en kille började gråta för att upplevelsen var så intensiv och vacker. Vi blev också bjudna backstage för att ge en demo åt grundaren av AirBnb, och han gillade produkten stenhårt!

Låter grymt, men varför sälja upplevelsen som en NFT och inte en Web2 prenumerationsmodell?

NFTer möjliggör människor att äga en del av det de investerar i och tror på. Om människor gillar och talar gott om en produkt, varför inte belöna dem för det? Den största orsaken till att jag gillar NFTer så mycket är de möjliggör en ny form av samägande som de traditionella Web2 modellerna inte stöttar.

Var ligger er fokus i när-framtiden?

Jag har faktiskt inte allt för stora förväntningar för vår lansering eftersom att vårt projekt är så fundamentalt annorlunda än de flesta NFT projekten där ute. Långsiktigt tror jag att projektet kommer projektet att växa när folk inser värdet av upplevelserna vi skapar. Vi försöker att inte bygga på hype, utan fokusera på att skapa faktiskt värde istället.

Just nu säljer vi både till företag och privatpersoner för att produkten är så mångsidig. Upplevelserna kan t.ex. både hjälpa dig lugna ner dig eller komma in i en mode av hyperfokus när du måste leverera något.

Upplevelsen

Andreas visade sig passera genom Stockholm för en affärsresa dagen efter vi spelade in intervjun på Google Meets, så vi träffade honom för att få en live demo av projektet. Efter att ha pratat om mötet, livet och oss själva som människor dyker vi in i Completion upplevelsen.

Efter att ha tagit på mig headsetet möts jag av en meny full av mediafiler. Jag får prova på en upplevelse från nivån i spelet kallad “Unity”. När jag klickar in mig på filen och tar ett djupt andetag börjar en mystisk låt spela i bakgrunden. En visuell upplevelse likt synen när man tittar genom ett kalejdoskop dyker upp i mitten av mitt synfält och plötsligt är upplevelsen i full gång. Allt som stressat mig under dagen flyger förbi och de diverse (för det mesta krypto) relaterade grejerna jag funderat över på sistone bleknar i kontrast till intrycket av musiken och det visuella effekterna. Inom kort skiftar mitt sinnestillstånd markant. Upplevelsen, som pågår i ca 12 minuter men upplevs som betydligt mindre, försätter mig i ett behagligt nästintill “translikt” tillstånd av flow tills den lika plötsligt tonar ut och upplevelsen är över. Jag tar av mig VR headsetet och landar sakta tillbaka i rummet. Jag känner mig avslappnad, närvarande och framförallt imponerad av upplevelsen. Under flera års tid har jag mediterat sporadiskt med appen Headspace, och detta kan bäst beskrivas som Headspace på steroider. Jag är verkligen bullish på innovationen, och ser väldigt mycket fram emot att följa med Andreas och Completion på deras resa!

Ifall du vill följa med Andreas och Completion så hittar du dom här!

Completions hemsida / Twitter / Instagram / OpenSea / LinkedIn