Guider

De bästa verktygen för NFT analys 2023

Hur analyserar man riktigt NFT:er? Vi har listat de bästa vertygen för att djupdyka in i NFT kollektioner och Web3.
De bästa verktygen för NFT analys 2023
Du läser:  
De bästa verktygen för NFT analys 2023

NFT:er har inte haft ett lätt år, men marknaden mognar fortfarande och vi ser att nya projekt kommer ut varje dag. NFT-teknologi fungerar som ett sätt att representera unika digitala tillgångar på blockkedjor, om du vill läsa mer om vad NFT:er är och hur de fungerar, kolla in denna artikel.
Medan NFT:er fortsätter att vinna popularitet och erkännande i samhället, söker många investerare och samlare sätt att fatta bättre beslut gällande NFT:er. Detta är där NFT-analysverktyg kommer in - de gör rådata presentabelt och erbjuder värdefulla insikter i världen av NFT:er.

NFT-analys innebär att studera data som är associerad med en viss NFT eller grupp av NFT:er, inklusive information om skaparna, köparna, säljarna och marknadstrenderna. Genom att analysera denna data kan användare få en djupare förståelse för NFT-marknaden och fatta mer informerade beslut om köp, försäljning och behållning av NFT:er.

Oavsett om du är en seriös NFT-handlare eller nybörjare finns det en mängd olika NFT-analysverktyg tillgängliga som kan hjälpa dig att skaffa dig en konkurrensfördel på marknaden. I den här artikeln kommer vi att titta närmare på de fem bästa NFT-analysverktygen som för närvarande finns tillgängliga och vad som gör varje verktyg unikt.

De bästa analysverktygen för NFT:er

NonFungible.com

NonFungible.com är en omfattande plattform för att följa med och analysera NFT-marknaden. Den erbjuder ett brett utbud av verktyg och funktioner, inklusive marknadsdata, försäljningsrankningar och pristrender.

Dessutom ger de ut mycket djupgående rapporter varje kvartal om det aktuella läget och trenderna på NFT-marknaden.

Nansen

Nansen tillhandahåller omfattande analys av NFT-marknaden. Dess NFT-specifika avdelning ger användare möjligheten att jämföra sin aktivitet, portfölj och strategier med "Smart Money".

Nansen erbjuder tre lägen inom sin NFT-sektion: NFT Paradise, NFT God Mode och NFT Indexes. Den har också en projekt sektion som låter användare komma åt data om beteende och handelsaktivitet för populära NFT-marknadsplatser och projekt. Nansen har en filterfunktion som identifierar misstänkt aktivitet och tar bort den från resultat för en mer realistisk syn på marknaden. 

Nansen är särskilt användbart för seriösa NFT-samlare som söker en högre nivå av insikt än vad gratis redskap kan erbjuda. Datat som Nansen erbjuder kan hjälpa professionella NFT-handlare säkra en bra affär, medan den kan tyckas vara lite för specifik för nybörjare.

Dune Analytics

Dune är en lite mer teknisk plattform, men funkar ypperligt för all sorts av data visualisering och analys från blockkedjan. Dune styrs av communityt, och vem som helst kan använda plattformen för att kalla på data från blockkedjan med SQL.

Som sagt, väldigt tekniskt att använda, men det positiva är att det finns massor av analyser på de stora NFT kollektionerna, så man behöver inte kunna SQL om någon annan redan byggt upp en Dune dashboard på det du vill analysera!

Här är några dashboards vi personligen följer:

NFT Scan

NFT Scan är ett kraftfullt verktyg för att spåra volymen och prisutvecklingen för NFT:er i Ethereums ekosystem.

På NFT Scan ser du snabbt dagens statistik, top marknadsplatser och vilka kollektioner som myntas just nu. Ett användbart redskap för att snabbt ta reda på vad som händer just nu i Ethereums NFT ekosystem!

Dapp-radar

Dapp Radar är ett ledande analysverktyg för hela Web3-branschen. Dessutom är deras NFT-analysverktyg absolut förstklassiga.

Det som vi gillar extra mycket med Dapp Radar är att de ofta publicerar egna analyser på olika NFT projekt. Dapp Radar är alltså ett utmärkt ställe att bekanta sig med NFT projekt på djupet.

Sammanfattning

NFT:er haft ett tumult år, men marknaden mognar fortfarande och nya projekt dyker upp varje dag. När NFT-teknologi fortsätter att växa i popularitet samhället söker allt fler människor nya sätt att fatta bättre beslut gällande NFT:er. Detta är där NFT-analysverktyg kommer in i bilden genom att tillhandahålla värdefulla insikter i NFT-världen genom att göra rådata presenterbar. Oavsett om du är en seriös NFT-handlare eller nybörjare finns det en mängd olika NFT-analysverktyg tillgängliga som kan hjälpa dig att få en konkurrensfördel på marknaden. I denna artikel har vi tittat på de bästa analysverktygen som finns tillgängliga och vad som gör varje verktyg unikt. Med dessa verktyg kan NFT-handlare och samlare fatta mer informerade beslut om att köpa, sälja och hålla NFT:er.