Guider

3 tips för att hitta jobb inom Web3

Är du som många andra intresserad av att börja jobba inom Web3?⁠ I den här artikeln ger vi dig konkreta tips på hur du landar ditt drömjobb oavsett erfarenhet och bakgrund.
3 tips för att hitta jobb inom Web3
Du läser:  
3 tips för att hitta jobb inom Web3

Jobb i Web3

Möjligheten att vara med och bygga Web3 har lockat topptalanger från många branscher, såsom webbutvecklare och UX-designer. Efterfrågan på annan talang är dock stor och det finns flera jobbmöjligheter som passar dig med andra färdigheter – såsom marknadsföring, försäljning och community management.

Fördelar med att jobba inom Web3

Web3 erbjuder ett spännande och högt tempo med alla förändringar som sker samtidigt som det kombinerar ett tryggt arbetsliv i traditionell mening med möjligheter till stor flexibilitet. 

De största fördelarna med att jobba inom Web3 inkluderar:
  • Arbeta på distans 
  • Flexibelt schema
  • Konkurrenskraftiga löner
  • Gott om möjligheter att tjäna krypto
  • Möjlighet att delta i Web3-evenemang och konferenser
  • Hög efterfrågan

Vem som helst kan hoppa på tåget, så om du är intresserad av att jobba inom Web3 är den här guiden för dig.

Konkreta tips på hur du landar ett jobb inom Web3

1. Utbilda dig

Det första steget du behöver ta för att landa ett Web3-jobb är att skaffa de nödvändiga färdigheterna och se till att vara uppdaterad på vad som händer i branschen. Du kan gå med i intressanta Web3 Discord-kanaler, läsa bloggar om ämnet och se till att följa YouTube-kanaler och poddar där Web3 diskuteras. Utöver detta rekommenderar vi också att delta i en kurs, till exempel Lunar Academy, som erbjuder kurser inom Web3 marknadsföring. Onlinekurser som dessa utrustar dig med den kunskap och de verktyg du behöver för att ta dig an en framtid i Web3.

2. Jobba gratis som en moderator/intern

Moderatorer har som uppgift att ansvara för community-forum och se till att diskussionerna inte hamnar off topic. Detta innebär hantering av spam, oönskat beteende och att ta ställning om nödvändigt. Community moderatorer hjälper också till att hålla forumet i ordning och ger det ett bra flow genom att strukturera och guida. Utöver detta kan man vara ansvariga för att utveckla community guidelines. 

En moderator får en bra inblick och lär sig mycket kring Web3 i arbetet och kan på så sätt samla de erfarenheter och färdigheter som krävs för att ta sig vidare inom branschen och få möjlighet att få fart på karriären genom att avancera till nya positioner.

Ett internship ger dig erfarenhet inom det område du vill ägna dig åt och är ett perfekt sätt att utveckla din kunskap inom ämnet genom att utföra det i praktiken. Du får en insikt om arbetsplatskultur, medarbetarrelationer och ledarskapsstruktur vilket är gynnsamt att ha med sig inför framtida arbetsplatser.

Att praktisera ger tillfälle till att utforska olika typer av jobbuppgifter och i många fall kan det även leda till en möjlighet att få en fast tjänst på företaget.

3. Jobb-anslagstavlor

Plattformar dedikerade till jobbannonser är ett riktigt effektivt sätt för arbetsgivare och arbetssökande att hitta varandra online. För att hjälpa dig på vägen har vi valt ut några av de bästa plattformarna med alla möjliga lediga tjänster inom Web3:

Bläddra bland tusentals lediga positioner inom Web3 på CryptoJobsList. Befattningsbeskrivningarna är detaljerade och nya jobb läggs till dagligen; välj bland specifika kategorier och nå intressanta företag med bara några klick.

Remotives mål är att hjälpa arbetstagare från hela världen att hitta distansjobb. På sidan kan du välja och vraka utefter kategori, eller varför inte registrera dig till deras nyhetsbrev och få relevanta jobbmöjligheter direkt till din inkorg?

Det finns tusentals jobbmöjligheter listade på Web3 Career. Hemsidan har ett användbart filter, där du smidigt kan välja bland de högst betalda tjänsterna, de populäraste eller andra kategorier som är viktiga för dig.

Slutsats

Web3 är fortfarande i sin begynnande fas, och branschen gapar efter skickliga och ambitiösa proffs. I och med att efterfrågan på Web3-proffs växer finns stora chanser att komma in i ett tidigt skede, samla mycket kunskap längs vägen och vara med och utveckla framtidens internet.

Artikeln är skriven av Tim Haldorsson, VD på från Lunar Strategy - en marknadsföringsbyrå som är specialiserad på Web3.