Web3-Projekt

Jämförelsetjänsten för krypto - en recension av CryptoRunner

Visste du att det finns en jämförelsetjänst för kryptovaluta? I denna artikel berättar vi allt du behöver veta om CryptoRunner.
Jämförelsetjänsten för krypto - en recension av CryptoRunner
Du läser:  
Jämförelsetjänsten för krypto - en recension av CryptoRunner

Om du har handlat kläder, elektronik eller annat online och försökt jämföra priser så har du säkert besökt Pricerunner någon gång. Det du kanske inte visste, är att krypto har sin helt egna jämförelsetjänst, nämligen CryptoRunner. På CryptoRunner kan du jämföra kryptopriser, utbud och kostnader på olika börser för att hitta det bästa priset och den bästa börsen för dig. Vi har provat CryptoRunner och ger en recension här.

Bakgrund

CryptoRunner ägs av det svenska bolaget Optimizee AB. Optimizee fokuserar på att bygga upp information och utbilda sina kunder om investering och finans. Optimizee äger utöver CryptoRunner även InvestoRunner och TradingRunner som jämför och utbildar dig om investerings samt tradingplattformer. Sidorna får över 400,000 läsare månatligen och har utvecklat partnerskap med över 50 bolag inom investering och trading.

Utbud på CryptoRunner

När det kommer till utbud finns det ingen brist hos CryptoRunner. Sidan aggregerar priser för tusentals kryptovalutor i lokala valutor (SEK, DKK, NOK, EUR osv.).

När det kommer till kryptobörser så jämför CryptoRunner 14 olika börser bl.a. Binance, Coinbase, Trijo, Safello och Kriptomat. CryptoRunner jämför dessa börser på basis av tjänster, insättnings- och uttagskostnader samt avgifter och spreads. Det vi tycker kunde läggas till i jämförelsen är utbudet kryptovalutor per kryptobörs.

Det är relativt lätt att navigera till listan kryptobörser och du kan se hela listan här.

Användarupplevelsen

Det är förhållandevis lätt att köpa krypto via CryptoRunner. Vi vill dock poängtera, att CryptoRunner inte har någon egen börs eller förvaringstjänst, utan fungerar som en jämförelsetjänst och referent till andra kryptobörser och plånböcker.

När du skall köpa krypto kommer menyn se ut som bilden nedan:

För att CryptoRunner sedan skall hitta den bästa börsen just för dig så måste du välja kryptovalutan du vill köpa. Du kan välja bland 17 kryptovalutor eller “annan kryptovaluta”. Sedan väljer du betalningsmetod, det finns Swish, Klarna, Kort, Banköverföring, Paypal, Neteller och Skrill. När du klickar vidare på “öppna konto” kommer CryptoRunner föra dig till den kryptobörsen som passar dig bäst på basis av valen du gjort med valuta och betalningsmetod.

Här bör du notera att ifall du väljer “annan valuta” kommer betalningsmetoden vara Bitcoin och börsen du blir refererad till Binance. Binance är en av kryptobörserna med det största utbudet kryptovaluta.

Som bonus har CryptoRunner även ett stort bibliotek med resurser för att lära dig mer om krypto. De har guider på NFT, Bitcoin, Web3, Metaverse, beskattning mm. Detta är perfekt för nybörjare och de som är sugna på att lära sig mer om grunderna i industrin.

Kostnader

CryptoRunner tar själv inga transaktionskostnader på dina kryptoköp, utan fungerar som en s.k. “affiliate”, vilket betyder att de får betalt av kryptobörserna som de refererar dig till.

CryptoRunner jämför kostnaderna på börserna de refererar och du kan se ifall det är låg, medel eller hög kostnad på transaktionerna. Även om detta är en bra indikator, tycker vi att handelskostnaderna kunde specificeras och jämföras ännu tydligare!

Slutsats

CryptoRunner är en väldigt bra tjänst för nybörjare som vill få tydlighet i var och hur de skall köpa kryptovaluta. Om du vet att du vill använda Swish för att köpa Bitcoin för ungefär 7000 SEK är CryptoRunner perfekt för dig eftersom de kommer kunna rekommendera rätt börs som uppfyller just dina krav!

Användarupplevelsen är också väldigt smidig, och det krävs inte många klick innan du kommer in på rätt börs. Som en bonus har de även byggt upp ett grundligt bibliotek med gratis resurser för att lära dig mera om krypto, blockkedjeteknik, metaversum mm.

Läs mer på http://cryptorunner.com/sv/