Guider

Ge NFT:er i Julklapp - den ultimata listan

Denna guide omfattar; Hur man ger bort en NFT som present och en Gift Finder inklusive allt från sprit till musik till sport och mer.
Ge NFT:er i Julklapp - den ultimata listan
Du läser:  
Ge NFT:er i Julklapp - den ultimata listan

Julen är äntligen här och vi är så exalterade över att få fira vår första jul tillsammans med dig!

Denna guide omfattar; Hur man ger bort en NFT som present och en Gift Finder inklusive allt från sprit till musik till sport och mer.

Steg 1 – Skapa din digitala plånbok

Om du inte redan har en digital plånbok är ditt första steg att skapa en.

Att skapa en plånbok på en kryptobörs har visat sig innefatta stora risker, som vi har sett med FTX-kollapsen, vi rekommenderar därför istället att skapa en mjukvaruplånbok (varm) eller hårdvaruplånbok (kall).

Hur man installerar och använder en mjukvaruplånbok Metamask

Skapa en hårdvaruplånbok med Ledger Nano X eller Trezor.

Vi kan även rekommendera vår "Skapa din egen plånbok" kurs. Vi guidar dig genom de första stegen och ger dig de bästa tipsen och tricksen att följa! Anmäl dig här för att få besked när kursen startar.

Steg 2 - Köp NFT-presenten

Välj den NFT du vill köpa på valfri marknadsplats som OpenSea, Rarible eller SuperRare. Det finns många marknadsplatser att välja mellan, se hela vår lista över de största NFT-marknadsplatserna 2022 på NFT.se |NFT.no | NFT.dk | NFT.fi.

Kom ihåg att budgetera din gåva med hänsyn till både kostnaden för NFT:n och eventuella gas-avgifter.

Steg 3 - Skicka julklappen

Skicka NFT till mottagarens offentliga plånboksadress. Glöm inte att bekräfta mottagandet med ett verktyg som Etherscan.

Din NFT-presentguide

Nu när du kan ge (och ta emot) en NFT, så är det dags att välja rätt present. Om du inte är säker på var du ska börja, oroa dig inte, vi har listat de perfekta presentidéerna!

För någon med NFT-nyfikenhet

För att ge en NFT måste du först se till att mottagaren har en plånbok. Om inte, nu när du vet hur man skapar en, varför inte ge en?

Utforska och välj en mjukvaruplånbok här. Metamask rekommenderas.

Hårdvaruplånböcker som rekommenderas är Ledger Nano X.

Kom ihåg att du också kan ge vår kurs "Få din egen plånbok".

För att göra plånboken extra speciell, packa den med en av följande NFT:er. 

Den Perfekta Första NFT:n

Musik är fundamental för att skapa den julstämning som vi alla älskar och spelar varje år på repeat. Föreställ dig att, istället för att enbart lyssna på dina favoritlåtar, äga en andel och tjäna royalties varje gång låten spelas. Häftigt, eller hur!

Anotherblock är ett svenskt företag som framgångsrikt har gjort det enkelt att investera i musik-NFT:er. Genom att köpa en av deras NFT:er får ägaren en andel i sin favoritmusik skapad av exempelvis The Weeknd, Alan Walker & Ava Max, med flera. Köp en musik-NFT här.

För drink-älskaren

Arctic Blue

Arctic Blue är inte vilket bränneri som helst, utan nordiska pionjärer först med att skapa NFT:er för sitt gin. Med sitt ursprung i Finland har företaget sammansmält Arktis unika natur. Arctic Blue Legacy NFT ges ut i 3000 enheter.

NFT:erna erbjuder flertalet unika fördelar. Ägaren av en Arctic Blue NFT är inbjuden till exklusiva evenemang inklusive tastings, fine dining middagar och resor. Ägaren ges också rösträtt i gemenskapen och blir en central del av Arctic Blue Beverages Web3-resan. Dessutom är NFT:erna kopplade till en unik flaska Arctic Blue Legacy Gin som dess köpare får.

Legacy-flaskornas unika design är baserad på prototypen E415 som designades för Iittala, 1976, av designern Timo Sarpaneva. Den högklassiga trälådan har inspirerats av Sarpanevas glasskulptur 'Gateway to Dreams'. Köp NFT:n här.

NFT:er för en bättre värld

Högtider som julen handlar om familjen och att sprida värme mitt i kylan. Med flertalet klimat och humanitära kriser runt om i världen, så kanske den bästa gåvan att ge i år är att hjälpa vår värld att bli en bättre plats. Från klimatkris till krig och hunger, hitta den välgörenheten du vill bidra till.

NFT:er för Djur

WWF Non-Fungible Animals - rädda djuren med dessa NFT:er

WWF har skapat en uppsättning NFT:er för att hjälpa till med utrotningen av 10 arter; Amurtigern, Östersjötumlare, Cross River Gorilla, Jätteibis, Jättepanda, Bergsgorilla, Persisk leopard, Flodkaning, Vietnamantilop och Kaliforniatumlare. NFT:er för djur har fått namnet Non-Fungible Animals (NFA), och WWF’s NFA kollektion har hittills samlat in $272,744. “Alla intäkter från kampanjen kommer att användas för att rädda tio akut hotade arter. Oavsett om det är för att bevara deras livsmiljö, skapa nya skyddade områden eller för att bekämpa tjuvjakt och överfiske”.

Välj och köp din NFA-present här.

NFT:er för Ukraina

Time Magazine NFT:er för Ukraina

Time Magazines Web3-community, TIMEPieces, har släppt en vacker NFT-samling vid namn Artists for Peace. Det är en kraftfull samling som består av unika 1:1 konstverk. Samlingen består av 59 verk vilka är generöst donerade av konstnärer som tillhör TIMEPiece-gemenskapen, med syfte att hjälpa Ukraina under deras humanitära katastrof.

100 % av intäkterna kommer att doneras till ändamålet. Lägg bud på de unika konstverken här.

För Sportfanatikern

Cristiano Ronaldo NFT

Äntligen är fotbolls VM här, efter fyra års väntan och spänningen för årets VM stiger. Cristiano Ronaldo samarbetar med Binance och har lanserat sin första NFT-kollektion, med inspirerad från den legendariska fotbollsspelarens karriär. Kollektionen inkluderar 4 typer av NFT:er; Normal, Rare, Super Rare & Super Super Rare (SSR), var och en med olika fördelar. Som du kan föreställa dig, ju fler fördelar en NFT har, desto mer sällsynt är NFT:en. Ronaldo x Binance kommer enbart att auktionera fem SSR statyer. Vill du veta mer?

Gör anspråk på en av Cristiano Ronaldos NFT här.

För mer kvinnor i Web3

World of Alidia

World of Alidia - ett community för kvinnor i Web3

World of Alidia är på ett uppdrag att skapa en mer inkluderande och jämlik, inte bara Web3, utan värld. Med sin unika design och kreativitet gör de säkert ett historiskt märke. Hittills har de byggt den mest etablerade nordiska Web3-gemenskapen för jämställdhet och vi är glada över att ha delat deras resa. Köp en av deras NFT:er här.

För den som har en omfattande samling

Kanske har personen du skänker redan en omfattande NFT-samling? Då är Rude Boys av den norske artisten Trym Ruud eller danska Hornsleth NFT vara det perfekta presentvalet.

Rude Boys av Trym Ruud

Rude Boys är den pågående idén av dess skapare Trym Ruud. Samlingen kom ut i januari 2021. Konsten utforskar allting från känslomässiga områden som kärlek, liv och förlust till humor och perspektiv.

"Framför allt är kollektionen avsedd att utforska aspekter av det mänskliga tillståndet samtidigt som den förkroppsligar det livsbejakande mantrat från dess skapare - "Var inspirerad och förbli nyfiken" Precis som det mänskliga samhället fortsätter att utvecklas, så gör RUDE BOYS familjen också det”

Rude Boys ligger på 0,075 ETH (cirka $87) och har en total volym på 1353 ETH. Köp här.

Rebels of Wealth av Kristian von Hornsleth

Rebels of Wealth är en samling av 1 111 konstverk komponerade av en av Danmarks mest kända och framstående bildkonstnär, Kristian von Hornsleth. Han är känd för att störa konstvärlden med sin unika konstnärliga talang. Var och en av verken har komponerats med hjälp av 200 unika handgjorda egenskaper av konstnären. Köp en av bitarna här.

Vi hoppas du blev inspirerad av våra förslag på NFT julklappar! För att fortsatt vara med på vår resa och följa med vår adventskalender, kolla in:

Twitter Discord Instagram