Web3-Projekt

Anotherblock gör det enkelt att köpa och sälja musik NFT:er

"Jag skulle vilja kalla oss ett musikägarkollektiv. Målet är att bygga ett globalt community av musikälskare som vill äga musik vilket möjliggörs av NFT:er."
Anotherblock gör det enkelt att köpa och sälja musik NFT:er
Du läser:  
Anotherblock gör det enkelt att köpa och sälja musik NFT:er

Anotherblock gör det enkelt att köpa och sälja musik NFT:er

Under veckan tog vi pulsen på Michel Dahlberg Traore, VD och medgrundare på anotherblock. Vi snackade om kärleken till musik, varför Community är en sån central del i deras affärsmodell och hur det är att jobba med stora artister.

Det hela började när Michel Dahlberg Traore träffade Filip Strömsten. Michel hade efter sju år på Schibsted börjat gräva i potentialen och möjligheterna inom web3 och decentralisering av internet. Ungefär samtidigt hade Filip blivit signad av ett skivbolag för sin musik men insåg att kontraktet var långt ifrån det han hade hoppats - dealen gick ut på att allt skulle delas 50/50 mellan de två parterna. En deal som helt enkelt inte var skapad för artistens bästa.

När Michel och Filip träffades gick det snabbt, båda ansåg att det behövde ske ett skifte i musikindustrin, framförallt när det kommer till ägande. Några veckor senare startade de företaget anotherblock tillsammans, vars syfte är att lansera en NFT-plattform där NFT-köparna får en royaltybetalning när musiken de köpt spelas.

På frågan kring vikten av Community säger Michel, "Jag skulle vilja kalla oss ett musikägarkollektiv. Målet är att bygga ett globalt Community av musikälskare som vill äga musik. Vi fokuserar mycket på de som köper musiken på vår plattform för kan vi erbjuda köparna de bästa rättigheterna i världen så kommer gruppen av människor som vill äga i musik att växa, något som generellt kommer öka värdet på musik och gynna kreatörerna i längden. Köpare kommer äntligen kunna äga musik skapat av artister de älskar vilket förutom att det skapar en ny nivå av emotionell koppling till musiken även skapa förutsättningar till att dela en finansiella uppsidan musiken"

Men det slutar inte där. Utöver att man kan äga musik gjord av sin favoritmusiker så kommer anotherblock fokusera på ytterligare utilities. Möjligheterna är stora och gänget vill att det ska vara mer än vad de flesta andra musik-projekten erbjuder, tex en konsertbiljett eller merch. "Vi vill att våra utilities ska vara transferable vid varje försäljning, det ska vara mer än en rabattkod eller en t-shirt, alla framtida ägare måste gynnas av det vi lägger in i våra NFTs" säger Michel.

I slutet av vårt samtal kan jag inte hålla mig längre. Som en av SHMs största fan är jag tvungen att fråga Michel hur det känns att ha tagit in investeringar från någon som Steve Angello, det om något måste ju skapa förutsättningarna för en lyckad lansering?

"Självklart är det så att ju bättre låtar vi har på vår plattform desto fler köpare kommer vi ha och ju fler köpare vi har desto fler kreatörer kommer vilja arbeta med oss. Amazing musik leder till ett starkt community och i slutet är det just vårt och musikernas community det som kommer hjälpa oss att förändra branschen".

Tack Michel för ett bra snack och vi på NFT.se ser fram emot att följa er resa!

Ifall ni inte kan hålla er och vill veta mer om Anotherblock direkt föreslår jag att ni läser följande artiklar på DI samt Medium eller spanar in deras hemsida, discord: https://discord.gg/cbQx9Ues