Web3-Projekt

Hållbart mode i Metaverse - RENS Original

RENS Original är där hållbart mode och Metaverse möts. Men hur fungerar det och vad är RENS egentligen? Vi träffade Jesse, medgrundare av RENS, för en intervju där vi diskuterar hållbart mode, RENS och vad framtiden har i behåll.
Hållbart mode i Metaverse - RENS Original
Du läser:  
Hållbart mode i Metaverse - RENS Original

Hej Jesse, innan vi dyker in på allt om RENS, skulle du vilja berätta lite om dig själv och vem du är?

Tur har lett mig till där jag är idag. Jag flyttade från Vietnam till Finland för att studera på Aalto Universitet i Mikkeli år 2012. Efter att jag tagit min kandidat så var det meningen att jag skulle flytta till Aalto  i Helsinki, men då började jag att arbeta på DealDash istället. Kort därefter grundade jag min första startup, FactoryFinder. Inledningsvis var vi framgångsrika, men i slutändan gick FactoryFinder inte som planerat och vi avslutade projektet… Därefter träffade jag Son och vi började tillsammans att arbeta på RENS. 

Hur fick du iden för att starta RENS?

Det började med att vi slängde ett öga på den hållbara modeindustrin. Vi insåg att de flesta företag inom hållbart mode förlitade sig på relativt tråkiga och liknande selling points. Så vi bestämde oss för att skapa ett hållbart modehus som är attraktivt för yngre generationer och bestämde oss för att göra det bättre än alla andra.

Den första produkten vi skapade var gjord i organisk bomull och för att vara ärlig så var den både dålig och ful. I slutändan lanserade vi inte den produkten utan fick återvända till designbordet och tänka nytt. Tack vare det kontaktnätverk jag byggt under min första startup så hittade vi några oerhört tillförlitliga leverantörer för att bistå oss med innovativa och hållbara material.

Det låter som en resa med en enorm entreprenörsanda! Hur kommer det sig att ni dök in i Web3?

Eftersom att jag var med i Forbes 30 under 30 i Vietnam och Europa så lärde jag känna Trung, CEO av Axie Infinity, och vi blev goda vänner. Vid tillfället hade jag enbart en grundläggande förståelse för blockkedje teknologi och jag hade varken hört talas om NFT:er eller Beeple. Jag gjorde sedan en djupdykning i NFT:er och Web3 och insåg att denna teknologi är revolutionerande och en fundamental byggsten för att skapa nästa generation av internet. Det var baserat på detta som vi tog det drastiska beslutet att bli ett Web3 märke. Det tog inte lång tid innan vi hade både Axie Infinity och Sandbox som backade oss .

Coolt! Så hur applicerar du NFT:er på RENS?

För tillfället erbjuder RENS sneakers och huvtröjor. Skorna är skapade av återvunnet plast och luvtröjan är skapad av kaffesump och bambu. För varje sko eller huvtröja såld så får köparen en NFT tillsammans med den fysiska produkten. NFT:en kan således bäras i Sandbox, Decentraland, ReadyPlayerMe och många flera.

Vi har växt mycket sedan vi gick in i världen av NFT:er. Nu har vi börjat utveckla vår egen proprietära teknologi. Vi tror på interoperabilitet mellan blockkedjor och vill att våra NFT:er ska vara användbara i Metaversum över flertalet plattformar.

Okej, vilken typ av användningsområden tänker du?

När människor föreställer sig Metaversum, så tänker det oftast på filmen “Ready Player One”. Det är lite för “mainstream” enligt mig. När jag tänker på Metaversum så tänker jag “Secret life of Walter Mitty”. I själva verket har det inget att göra med Metaversum, men huvudrollen, spelad av Ben Stiller, har schizofreni. Han har, i filmen, ett vardagligt och tråkigt arbete, men i hans värld så lever han i en fantasivärld fylld med spänning, hjältedåd och romantik. Till en viss gräns vill vi återskapa det i verkligheten. Med det sagt, du kan bära en vanlig luvtröja eller sälja hållbara sneakers, men vi vill att du ska ha möjlighet att göra så även i Metaversum. Vi vill att du ska ha möjlighet att ha på dig dina skor i Metaversum och resa från spel till spel med maximal interoperabilitet.

Kommer ni att lansera en Token?

Vi tror att decentralisering är för framtidens konsumenter och märken, men vi vill inte lägga för stor vikt vid de finansiella incitamenten. När människor kommer till ditt spel eller ditt märke så bör det inte vara för pengar, det borde vara för att din produkt är fantastisk och ger en känsla av gemenskap.

Det känns ungefär som de första dagarna av internet, där varje halvbra ide blev finansierad och finansiärerna oftast blev lurade. Även fast vi gör något 100% legitimt och t.o.m. smart, så blir vi placerade i samma båt som lurendrejare. Det kan dras likneöser till Pet.com och Amazon.com under .com bubblan. Detta är också något som politiker kommer att referera till. Till exempel, EU har inte ens en enda blockkedje expert och de försöker att reglera något som de inte förstår sig på. Så vi håller oss ifrån Tokens för tillfället så att vi inte blir involverade i reguljära svårigheter eller ändrar incitamenten. I slutetändan så vill vi hursomhelst skapa fantastiska produkter och bygga en gemenskap!

Vad lurar runt hörnet för RENS?

Vi arbetar hårt på vår produktutveckling. Det kommer att vara spelbaserat, mestadels Unscripted Metaverse. Vi har stöd av grundarna av de absolut största Metaverse och Gaming projekten som t.ex. Axie Infinity och Sandbox. De flesta av våra kollektioner i framtiden kommer att vara anknutna till utvalda spel. Vi hoppas på att lansera produkterna snart, så håll ögonen öppna!

Vad borde de som vill interagera med RENS göra just nu?

De borde köpa huvtröjorna och minta Sandbox NFT:er.

Discorden är även öppen för allmänheten och du kan även följa oss på Twitter!

Kolla in RENS Original här!