Web3-Projekt

World Of Alidia: ett community för jämställdhet i Web 3

Vi träffar Vanja Wikström för att snacka om vikten av jämställdhet i Web3, NFT-projektet World of Alidia och varför hennes community alltid är i fokus
World Of Alidia: ett community för jämställdhet i Web 3
Du läser:  
World Of Alidia: ett community för jämställdhet i Web 3

Konstverk av Fanny Schultz. Bild från Breakit.

Vanja Wikström, entreprenör och influencer, är tillsammans med sin sambo Niklas Malmqvist skaparen av NFT-projektet World of Alidia (WoA). Paret vill erbjuda NFT:er med högt konstnärligt värde samtidigt som den som äger en WoA NFT får ett livslångt medlemskap på deras fysiska hub på Söder.

Utöver att WoA är en av de första större skandinaviska NFT-projekten så särskiljer de sig också från många andra projekt tack vare sin vision om ett mer jämställt Web3.  

"Kvinnor ska kunna ta del av alla de möjligheter som finns i Web3, oavsett om det är att skapa starka nätverk, göra investeringar eller starta bolag"

"Vi vill få in fler kvinnor till Web3. Vi vet att kvinnor är underrepresenterade i spacet och vi vill skapa förutsättningarna som behövs för att ändra det. Kvinnor ska kunna ta del av alla de möjligheter som finns i Web3, oavsett om det är att skapa starka nätverk, göra investeringar eller starta bolag. Vi kommer även aktivt att investera i kvinnliga kreatörer och entreprenörer genom vår community wallet dit 10% av våra intäkter kommer gå", säger Vanja.

Fokus på community-building

Att en influencer behöver ett community kan man tycka säger sig självt men för Vanja är hennes community minst lika viktiga för henne som hon är för dem. Hon kallar sig för en community-nörd och kombinationen av konst, tech och community var det som gjorde att hon för några år sen fastnade för NFT:er. 

World of Alidia har redan innan mintning (lansering) börjat bygga sitt egna community och många av Vanjas tidigare följare har anslutit sig till hennes nya projekt. “De flesta i WoA communityt är nybörjare i NFT-spacet, men är alignade kring visionen vi har samt förstår de utilities vi erbjuder med en fysisk hub för workshops, konserter och föreläsningar”.

Avslutsningsvis berättar Vanja att det faktum att de flesta i communityt är nybörjare inom NFT:er gör att man inte vet “hur man ska bete sig”. I discorden är det långt ifrån de klassiska GM och WAGMI, istället är det emojis och alla vill hjälpas åt vilket skapar en öppen och genuin atmosfär. Förhoppningen är att detta gör att fler vågar engagera sig och känner att de inte behöver vara rädda för Web3, för att köpa NFT:er och att de sprider det vidare till andra kvinnor.

Vill du bli en del av WoAs community eller veta mer om projektet som ämnar att skapa ett mer jämställt Web3? Spana in deras hemsida eller denna artikel på Breakit.

Sugen på att köpa en NFT - kolla in vår guide här

Bild från Breakit.