Guider

Nordiska NFT och Web3-poddar

Om du föredrar att lyssna över att läsa eller titta på videos så är podcasts ett ypperligt sätt att lära sig om Web3, NFT:er och krypto! Här har vi listat våra favorit Web3-poddar i Sverige och Norden.
Nordiska NFT och Web3-poddar
Du läser:  
Nordiska NFT och Web3-poddar

Konsensuspodden

Konsensus är en av Sveriges äldsta kryptopoddar och leds av kryptoentusiasterna, företagarna och vännerna Ludvig Öberg, Dea Brunner och Tristan Edwards. Om du är intresserad av en mer tekniskt och ekonomiskt djupgående podcast är Konsensus perfekt för dig.

Lyssna här:

Spotify

YouTube

Soundcloud

Dom Kallar Oss Krypto (DKOK)

DKOK är en av de mest kända kryptopoddarna i Sverige och lanserades tidigt 2021 av komikern Mårten Andersson och ekonomijournalisten Gunnar Harrius. Podden behandlar nyheter, koncept och fenomen inom Web3 som t.ex. NFT:er, kryptovinter och skepticism.

Lyssna här:

Spotify

Poddtoppen

NFT-podden

Som namnet indikerar är detta en NFT-fokuserad podd. Podden som lanserades i Maj 2022 är relativt ny men ger en väldigt bra introduktion till NFT:er med ämnen som “Hur man undviker scams” och “Hur man skattar på NFT:er”.

Lyssna här:

Spotify

A-Cast

Digital Asset Podcast (engelska)

Digital Asset Podcast drivs av Digital Asset Society på Handelshögskolan i Stockholm med visionen att öka kunnigheten om digital egendom, NFT:er och Web3 i Sverige. Podden ges ut på engelska men har förankring i den nordiska marknaden och har gästats av ett urval nordiska krypto och Web3 profiler.

Lyssna här:

Spotify

Bitcoinpodden

Som namnet antyder är detta i första hand en podd om aktuella nyheter och evenemang med en Bitcoin-vinkel och behandlar i mindre utsträckning NFT:er och Web3 i stort.

Lyssna här:

Spotify

Poddtoppen

Listan kommer att uppdateras kontinuerligt.