Stories

Power-Women in Web3

Web3 är än så länge en ytterst mansdominerad industri. Samtidigt leder vissa kvinnor industrin genom att förespråka kvinnor i Web3. Vi har listat de 5 mest inflytelserika kvinnorna i Web3.
Power-Women in Web3
Du läser:  
Power-Women in Web3

Brittany Kaiser

Vem är Brittany Kaiser?

De flesta av oss har hört talas om Cambridge Analytica-skandalen, huvudämnet i Netflixs omtalade dokumentär "The Great Hack", men få vet vem personen som avslöjade historien är. Whistleblowern är ingen annan än Brittany Kaiser.

Brittany Kaiser

Nu är  Kaiser entreprenör, aktivist och världskänd expert inom teknik, dataskydd och lagstiftningsreform. Hon är grundare av Own Your Data Foundation, som förespråkar återtagandet av privat data, och medgrundare av Digital Asset Trade Association (DATA), som hjälper till med lagstiftningsreform för att skydda individers digitala rättigheter. Hon är även en aktivist för mänskliga rättigheter och har dragit in över 100 miljoner dollar i kryptovalutor för att hjälpa Ukraina i kriget mot Ryssland.

Hur började hon sin resa inom Web3?

Brittany började intressera sig för Web3 redan 2011 då hon investerade i sin första bitcoin, som då kostade mellan 1 och 30 dollar styck jämfört med ca. 17.000 dollar idag. Men det var inte förrän 2016 hon bestämde sig för att göra det till en heltidssysselsättning. Men det var inte pengar som motiverade henne att gå in i branschen. Istället såg Brittany potentialen för att ta tillbaka individens rättigheter i Web3, där människor äger, får nytta av och använder sin privata data; vilket kan  revolutionera människors liv runt om i världen.

Brittany Kaiers om att vara kvinna i Web3

Som en av de mest framträdande kvinnorna inom Web3 ser Brittany branschen som en enorm möjlighet för kvinnor att få exekutiva positioner inom en annars mansdominerad bransch. Brittanys främsta råd till kvinnor med ambitioner att gå in i branschen är:

"Lägg dig själv i rampljuset, gå på konferenser, träffa människor, knyt an till människor på sociala medier och IRL, och låt verkligen bli känt vad du brinner för och vad du vill göra."

Hitta henne här:

Twitter: ownyourdatanow

Instagram: own.your.data

Swan Sit

Vam är Swan Sit?

Swan är en kvinna utöver det vanliga. Med en resa från att arbeta med marknadsföring på storbolag, som Global Head of Marketing på Estee Lauder, Revlon och Nike, till en av de mest mäktiga kreatörerna. Idag har Forbes kallat henne för "Drottningen av Clubhouse" på grund av hennes stora räckvidd och 3,7 miljoner följare. Hon har gått från att hålla sina sociala mediekonton privata till att bli en global kvinnlig inspirationskälla inom Web3.

Idag är hon en av de mest eftertraktade rådgivarna inom Web3 och NFT:er och har arbetat med några av de mest framträdande personerna och projekten inom området; inklusive Adidas x Bored Ape Yacht Club x GMoney x Punk Comic, Gary Vaynerchuk, BFF, Paris Hilton, Cool Cats och Boss Beauties. 

NFTNow rankade henne bland Top 100 Community Leaders 2022, och det är inte svårt att se att hon är en av de mest eftertraktade kvinnliga talarna när det gäller NFT:er. Trots det är hon också välkänd för att hjälpa traditionella varumärken och företag att komma in i Web3, samt att hjälpa befintliga Web3-varumärken och projekt att integrera med traditionella företag.

Swan Sit

Hur började hon sin resa inom Web3?

Med Sit som flyttade från sin storbolagskarriär för att söka nya marknader under Covid-19-pandemin, började hon intressera sig för Web3 under våren 2021. Möjligheten att äga digitala tillgångar och ha universell transparens är vad som verkligen inspirerade henne och uppmuntrade henne att stanna inom området.

Swan Sit om att vara kvinna i Web3

I en intervju med Blockster ville hon inspirera kvinnor inom Web3. Sit sade "Var nyfiken! Du behöver inte hoppa in med huvudet först. Lär dig och ställ frågor. Kostnaden för din tid är allt som behövs för att inte missa den nästa våg av innovation som kommer att förändra hur vi jobbar, lever och leker."

Hitta henne här:

Twitter: @swansit

Instagram: @swansit

Alice Wexell

Vem är Alice Wexell?

I Norden vill vi lyfta fram denna mycket unika kvinnliga artist. Efter att ha sålt NFT:er till kändisar som Jim Carrey är det säkert att säga att Alice verkligen har lyckats inte bara i Sverige utan globalt. Trots att Alice har blivit mycket framträdande inom NFTs är hon relativt ny inom området. Fundamentet för hennes konstnärskap är fotografi och programmering, med särskilt intresse för 3D och att skapa surrealistiska miljöer genom innovativ teknik. Hon har hyllats för sin exceptionella talang och har tidigare arbetat med Nike, GQ Magazine, H&M, Mercedes Benz m.fl. Idag jobbar hon som fulltidskonstnär och är förebild för andra kvinnliga artister att gå in i NFT-världen.

Hur började hon sin resa inom Web3?

Alice kom in i Web3  någolunda slumpmässigt när hon och hennes partner Ryan Koopmans jobbade på en 3D-serie som fångades upp i övergivna sanatorier i Georgia. När serien tog form insåg Alice att den skulle passa som handen i handsken i ett NFT-format. Hon började sälja sina konstverk i början av 2021 på marknadsplatsen SuperRare, där hon också sålde sin NFT Devotion till Jim Carrey. Hennes projekt blev en omedelbar succé

Alice Wexell om att vara kvinna i Web3

Om du letar efter ett praktexempel på en kvinna som har följt sitt hjärta för att uppnå framgång - leta inte längre. Genom att driva sin egen kapacitet och gränserna för teknik inom konstvärlden leder hon vägen till ett mer mångfaldigt område - som välkomnar alla.

Du kan läsa vår exklusiva intervju med Alice Wexell här.

Hitta henne här:

Webb: https://www.alicewexell.com/

Twitter: https://twitter.com/alicewexell

Instagram: https://www.instagram.com/alice.wexell/

Laura Shin

Vem är Laura Shin?

Laura är ingen annan än den briljanta personen bakom en av de mest framgångsrika crypto-poddarna, The Unchained Podcast. Hon är också den första journalisten att på heltid täcka kryptovalutor. Med sin bakgrund som journalist är hon författaren bakom "The Cryptopians; Idealism, girighet, lögner och skapandet av den första stora kryptovalutacraze" - rankad som en av de bästa böckerna om ämnet.

Ovan allt är Laura en fast troende på samhällelig förändring. Hon sade 

"Som journalist rapporterar, skriver och spelar in mina poddar på min egen tid och sedan betalar jag mig själv direkt från intäkterna av mitt eget företag. Jag bidrar inte till ett storbolag som sedan betalar mig en lön och ger vinsterna till ägare och aktieägare. I min värld är jag arbetaren, ägaren och aktieägaren. Jag är ett litet företag - ett företag som består av mig själv". Hon tror att bitcoin har möjlighet att vara den drivande kraften bakom denna samhälleliga förändring, där individer blir sina egna små företag och skapar en värld där företag som är för stora för att misslyckas inte längre har makten över individerna.

Laura Shin - host på Unchained Podcast

Hur började hon sin resa inom Web3?

År 2015 jobbade Shin som journalist på Forbes, och täckte i allmänhet finansrelaterade ämnen. En dag fick hon dock erbjudandet att ta fram den första Forbes Fintech 50-listan. Hon delade på arbetet med en kollega fick täcka kategorin kryptovalutor. Från och med då blev Shin fullständigt absorberad av kryptovalutor och blockkedjeteknik. Kort därefter skrev hon sin första artikel om hur kryptovalutor är pengarnas nya operativsystem. Shin var, i allra högsta grad, försjunken i kryptovalutor och gjorde journalistiken inom kryptovalutor till sin heltidssysselsättning.

Laura om att vara kvinna i Web3

Genom att sätta exemplet och visa vägen är hon en verklig förebild för kvinnor över hela världen att satsa på karriärer inom kryptovalutor. Laura ger sitt viktigaste råd till kvinnor som vill förstärka sin makt: ha kul - det är vad hon gjorde och se var det har tagit henne!

Hitta henne här:

Webb: https://laurashin.com/

Twitter: laurashin

Instagram: laurashin