Web3-Projekt

TRUE Original gör NFD:er (Non-Fungible Documents) för att skapa säkra dokument

Fake news, falsk information och utvecklingen av sk. deep fakes har blivit en allt större del av media över de senaste åren. TRUE Original strider mot denna trend genom att implementera blockkedje-teknologi för att skapa verifierade digitala dokument.
TRUE Original gör NFD:er (Non-Fungible Documents) för att skapa säkra dokument
Du läser:  
TRUE Original gör NFD:er (Non-Fungible Documents) för att skapa säkra dokument

Hur fungerar TRUE Original?

TRUE har skapat en ny dokumentstandard där dokument kan verifieras och bevisas som originellt på ett ögonblick. Med TRUE Original säkras dokument av blockkedje-teknologi, men hur fungerar det egentligen? 

Dokumenten visas uppe på kundens domäner och metadatan säkras på en blockkedja genom NFT:er, och blir sk. NFD:er. TRUE används ofta för certifieringar och utbildningsbevis, men kan egentligen användas för alla typer av dokument. TRUE används  av stora organisationer som Bonnier, Ernst and Young och Safe Cert Group

TRUE är helt ensamma med att låta kunder implementera egna och rörliga designs på sina dokument. Det nedan är en utmärkelse från EY Entrepreneur of the Year!

Ernst & Young dokument skapat med TRUE

  

Just nu använder sig TRUE huvudsakligen av tre olika blockkedjor: Ethereum, Avalanche och Fantom. Med dessa tre blockkedjor har TRUE goda möjligheter att skapa säkra, kostnadseffektiva och klimatvänliga blockkedje-baserade dokument. Dock tittar bolaget alltid efter nya, smarta tekniska möjligheter, och kommer troligen utvidga sitt utbud i framtiden.

Vi träffade nyligen en av TRUEs grundare Patrik Slettman för att få höra TRUEs story av honom.

Hur startade TRUE Original?

“Jag jobbade en tid som Marknadsansvarig på Sveriges största Chefsnätverk; Close, och ville för deras räkning skapa ett Certifikat som de drygt 2500 cheferna kunde få. Jag ville att det skulle innehåll de olika moment, föreläsningar och utbildningsdagar som cheferna varit med på under året. Det skulle vara ett snyggt sätt att summera varje år, och ett sätt att driva uppmärksamhet för Close genom sina medlemmar. Bevisen skulle vara snygga, enkla att dela, och driva trafik till Close hemsida, så att fler skulle, helt organiskt, upptäcka nätverket genom de medlemmar som redan gillar Close. 

Jag tittade på markanden och hittade inget som var snyggt eller smart, så jag gick till min medgrundare Victor och började mappa ut ett system som skulle kunna generera bevisen i kod. I det arbetet sa Victor vid ett tillfälle; “om vi blockchain-säkrar meta-datan på dokumenten så blir dem omöjliga att förfalska”. Det här var år 2019, och jag hade läst lite om crypto, men inte satt mig in i blockchain. Så Victor och jag ‘låste in oss’ i ett par dagar och han lärde mig massor om tekniken. 

Jag insåg direkt att just säkerheten var inte speciellt viktig för Close. De ville ju bara få ut ett bevis automatiskt, triggat av ett event i deras databas. De ville få till organisk marknadsföring på autopilot, utan en massa handpåläggning.

Men, jag insåg också att säkra dokument är något som nästa alla bolag i hela världen kommer att behöva, i någon form eller vid något tillfälle. Så vi styrde om vårt upplägg från ett system för Close, till en SaaS lösning för alla. Close blev första kund i slutet på Maj 2021, och jag är så tacksam över att fått jobba med dem och att få ta idén vidare.”

Hur ser framtiden för TRUE Original ut?

“Just nu händer massor på TRUE. Vi blir bättre på varje del; design, onboarding och sälj.

Vi har ett fantastiskt team! Från killarna som kodar, till vår Customers Success Manager, till sälj, och nu ska vi inom kort för första gången börja göra lite marknadsföring. Tekniken är ju fortfarande så ny att vi måste utbilda och förklara nyttan, men när vi väl får chansen att göra det är nästan alla intresserade för potentialen är enorm. 

För första gången så gör dokument nytta, de ligger inte och dammar i en låda, eller sitter i en pärm. Istället driver de trafik, skapar branding och business intel - plus att de bygger förtroende genom säkerheten. 

Det är en no-brainer för alla inom utbildning, compliance osv att använda vår teknik och dra stor nytta av den. TRUE har idag nära 100 kunder och dem ger ut allt från utbildningsbevis, till äkthetsbevis för produkter och konst, till ISO certifieringar, Licenser och Medlemsbevis. 

Alla typer av officiella dokument är egentligen perfekta för att hantera med tekniken vilket gör att vi får lära oss nya saker varje vecka från olika kunders utmaningar inom en rad olika industrier och marknader. Det är perfekt för en adhd-kille som mig ;)

Kolla in dessa länkar om ni vill lära er mer om TRUE: